Minnantila

Minnantila sijaitsee Suomessa. Meillä on hyvät tilat hoitaa ja liikuttaa hevosia. Tallin välittömässä läheisyydessä on Minnan talo, jossa on tilaa majoittaa n. 20 ihmistä kerralla. Tallin toiselta puolelta löytyy iso heinävarasto, jossa on pyöröpaaleja isot pinot. Tallin takaa löytyy maneesi ja kenttä ja niiden takaa ravirata. Raviradan ja kentän välistä löytyy kävelytyskone. Minnan talon vierestä löytyy iso parkkipaikka, johon kisojen aikaan parkkeerataan hevostrailerit ja hevosautot sekä muut ajoneuvot. Maneesin vasemmalla puolella ovat kaikki tarhat ja kentän oikealla puolella kaikki laitumet. Laitumia käytetään vain kesäisin.

Talli

Meiltä löytyy karsinoita 60kpl, joista osa toimii kottikärryjen ja talikoiden, ämpärien yms. tavaran säilytykseen. Suurin osa on kuitenkin tyhjiä ja niitä vuokrataan kisojen aikana kisahevosille. Karsinat ovat tilavia 4x4m ja tallin sisäkorkeus on 4m. Jokaisessa karsinassa on automaattinen vesikuppi, suolakiviteline ja ruokakuppi. Karsinoissa on liukuovet, jotka voidaan "lukita" niin sisä- kuin ulkopuolelta. Meiltä löytyy 8kpl pesukarsinoita. 4kpl kummastakin tallin päästä. Varsinkin kesäisin kisapäivänä ne ovat ahkerassa käytössä. Jokaisessa karsinan ovessa on isohko liitutaulu ja siihen kirjoitetaan tarvittavat viestit esim. loimituksesta tai poikkeasta ruokinnasta. Kisapäivinä karsinan vuokraava yleensä kirjoittavat hevosen nimen ja puhelinnumeronsa, jotta heihin saadaan yhteyttä.

Tallin keskeltä löytyy suuri ja tilava varustehuone, josta löytyy omilta paikoiltaan kaikki tavarat. Varustehuoneen vierestä löytyy loimien kuivaushuone. Varustehuonetta vastapäätä löytyy rehuvarasto ja jokaisen hevosen ruokinta mapista. Rehuvaraston vierestä löytyy "pieni" heinävarasto, jossa on normaalikäytöllä kahdeksi viikoksi hevosille heinää karsinoihin jaettavaksi. Sitä täytetään isommasta heinävarastosta tarvittaessa.

Hevoset hoidetaan pääsääntöisesti karsinassa. Silti kiinnitysketjuja löytyy jokaisen karsinan "tolpasta". Käytävällä varustaminen ei kuitenkaan ole kiellettyä, mutta silloin pitää huomioida muita liikkujia. Ravikärryjä säilytetään tallin päädyssä olevassa katoksessa.

Ympäristö

Tallilla on paljon tarhoja ja laitumia, jotka ovat tilavia. Jokaisessa aitauksessa kulkee sähkö. Osaa on vahvistettu laudoilla ja osaa metalliputkilla, jotta jokainen yksilö pysyy lankojen sisällä. Jokaisesta tarhasta löytyy lämmitetty vesiastia, jotta talvellakin hevoset saavat juoda ulkona. Tarhoista löytyy myös heinähäkki, johon laitetaan kokonainen pyöröpaali traktorilla. Osaan tarhoihin viedään erikseen heinää joka päivä, sillä osan hevosten ruokailua pitää säännöstellä.

Minnantilalta löytyy hyvät ja monipuoliset maastot, jotka ovat merkattuja. Muutamia tien ylityksiä toki löytyy ja poluilla liikkuu muitakin. Käveliöistä, moottoripyöriin ja joskus harvoin autoja ja rekkoja.
Hevosten liikutus on helppo tehdä kentällä tai maneesissa sillä molemmat ovat 80m x 25m kokoisia ja ne voidaan jakaa kahteen osaan. Kenttä on valaistu ja maneesi lämmitetty. Maneesiin ja kentälle on omat kattavat estekalustot. Maneesin ovet ovat sähkökäyttöisiä ylös nousevia liukuovia. Maneesista löytyy yksi ihan tavallinen ovi sähkökatkojen varalta.

Meiltä löytyy myös ravirata, maastoesteet ja kävelytyskone.

Ulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi, ulkoasun kuva © nic0